
میلیون ها نفر از مسلمانان شیعه از سراسر جهان در یک مراسم مقدس سالانه، معروف به اربعین ( راهپیمایی اربعین ) به زیارتگاه های شهر کربلا در عراق می روند. این زیارتگاه ها شامل آرامگاه حسین بن علی بن ابی طالب (ع) مشهور به ابا عبدالله و سید الشهداء، امام سوم شیعیان و آرامگاه عباس بن علی بی ابی طالب مشهور به ابوالفضل پنجمین پسر امام علی (ع) است. این رویداد هر ساله ۱۰ تا ۲۰ میلیون زائر را به خود جذب می کند و در بیستم ماه صفر به اوج خود می رسد.
میلیون ها زائر شیعه برای مراسم اربعین به سمت کربلا حرکت می کنند
برای مقایسه مراسم حج در مکه عربستان، که همه مسلمانان توانا موظفند یک بار در طول زندگی خود به این مراسم بروند، امسال فقط ۲.۴ میلیون زائر را به خود دیده است. زائران با پای پیاده از عراق و ایران به سمت کربلا حرکت می کنند و به شهر نزدیکتر می شوند و در این مسیر در چادرها و خانه های مشخصی استراحت می کنند.
در طول این مسیر شما می توانید از کوله پشتی های مخصوص پیاده روی که از استاندارهای لازم برخوردار هستند و فشار کمتری به بدن می آورند، استفاده نمایید. با استفاده از این کوله پشتی ها می توانید تمام لوازم و اقلام مورد نیاز در طول این سفر را یک جا حمل کنید. برخی از این کوله ها امکانات بسیاری مانند محفظه برای قرار دادن چادر و زیلو، قلاب برای چراغ قوه و ظروف، بندهای متصل به کمر و سینه و خیلی از موارد دیگر را دارند.

برخی از زائران از آذربایجان، گرجستان و پاکستان می آیند، البته باید ۵۰ هزار شیعه افغانی که در ایران زندگی می کنند را به آن ها افزود، هر چند همه این مسیر را با پای پیاده نمی روند و از وسایل نقلیه و هواپیما نیز استفاده می کنند.
در امتداد جاده ها، غرفه هایی که توسط خیرین، مساجد و گروه های مذهبی برپا شده اند، مطمئن می شوند که هیچ مسافر و زائری گرسنه نمی ماند. آشپزها مقادیر زیادی گوشت گوسفند پخته، ماهی کبابی، نان تازه و برنج را برای زائران آماده می کنند.
مراسم اربعیین، چهلمین روز عزاداری پس از درگذشت حسین بن علی بن ابی طالب ( ع ) به دست نیروهای بنی امیه در نبرد کربلا است. حضرت ابا عبدالله حسین ( ع ) از طرف پیروانش به عنوان وارث بر حق میراث پیامبر شناخته می شد. هنگامی که او از عهد وفاداری با خلافت بنی امیه امتناع ورزید، وی و یارانش در کربلا کشته شدند.
راهپیمایی اربعین برای سال های طولانی در زمان دیکتاتور سابق عراق صدام حسین ممنوع بود. ( صدام در دهه ۱۹۸۰ میلادی با ایران جنگید ) محدودیت های مراسم اربعین پس از برکناری وی در سال ۲۰۰۳ میلادی برداشته شدند.
با تشکیل دولت عراق و نخست وزیری یک فرد شیعه بر این کشور، این راهپیمایی به سرعت به یکی از محبوب ترین زیارت های جهان تبدیل شد.

با این وجود تهدید حملات شورشیان و گروه های مخالف همچنان ادامه دارد. این گروه ها طی سالیان گذشته برخی از مکان های زیارتی و زائرین را مورد هدف قرار داده اند. به همین منظور هزاران سرباز عراقی و نیروهای ویژه پلیس برای محافظت از زائران در مسیرهای راهپیمایی مستقر شده اند.
تنظیم قوانین و مقررات جدید توسط مقامات سعودی برای مراسم حج، باعث شده است تا هزینه های زائران حج افزایش یابد و البته از اجرای برخی مراسم هایی که در اربعین مشاهده می شود، محروم شوند. برای بسیاری از مسلمانان که نمی توانند از عهده مخارج حج بر بیایند یا نمی توانند ویزای سعودی بگیرن، راهپیمایی اربعین به یک جایگزین تبدیل شده است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.